Álmatlanság kezelése természetes módon

Álmatlanság kezelése természetes módon

Álmatlanságról akkor beszélhetünk, amikor nem tudunk könnyedén elaludni, illetve az éjszaka alatt, pár órás alvás után felébredünk. Amennyiben tartósan fenn áll, úgy komoly következményhez vezethet. Az alvászavarok kezelésére számos hatékony, természetes megoldás áll rendelkezésünkre.

Javasolt gyógynövények és hatóanyagok

Macskagyökér

A macskagyökér nyugtató, antidepresszáns és görcsoldó hatásokkal rendelkezik. Támogathatja az idegrendszert, nyugodt alvást biztosíthat és növelheti a stressztűrő képességet. A macskagyökér alkalmazására azonban oda kell figyelni, ugyanis hosszan tartó és nagy mennyiségű fogyasztása esetén fejfájás és levertség léphet fel.

Levendula

A levendula oldhatja a feszültséget, erősítheti az idegeket és nyugtató hatású, ezáltal az idegrendszer funkcióit is jótékonyan befolyásolhatja, segíthet az álmatlanság megszüntetésében. Enyhítheti a fejfájást és a migrént, a lehangolt, depressziós állapotot, segíthet a nyugodt alvásban és az alvászavarok megszüntetésében.

Citromfű

A citromfű ajánlott nyugtalanság, stressz és alvászavarok esetén. Citromillatú illóolajának köszönhető nyugtató és görcsoldó hatású illetve enyhén altató hatású. A belőle készült főzet enyhítheti az emésztőrendszer görcseit, a fejfájást és a migrént. A citromfű C-vitaminban és ásványi sókban gazdag.

Komló

A még nem teljesen érett, megszárított termésből főzött tea, illetve a termés kivonata nyugtató, enyhén altató hatású. Megszüntetheti az izomgörcsöket. Régen úgy is használták, hogy a komlót alkohollal meghintve a párnahuzatba tették, majd azon aludtak. Ideges eredetű közérzetzavarok, szorongás, kimerültség okozta vegetatív zavarok esetén javasolják.

Ajánlott Macskagyökér termékek

 

Ajánlott Levendula termékek

 

Ajánlott Citromfű termékek

 

Ajánlott Komló termékek