Csontritkulás kezelése természetes módon

Csontritkulás kezelése természetes módon

Csontritkulásnak nevezzük azt, mikor a csontok tömege és mésztartalma lecsökken, ezáltal az elvékonyodik, törékennyé válik. A csontritkulás kialakulásában általában elsődleges oszteoporózis áll.

Javasolt gyógynövények és hatóanyagok

Kalcium

A kalcium 99%-a a csontokban és fogakban található meg, azok erősségében és sűrűségében játszik szerepet. Segíthet az időskori csontritkulás kezelésében, megszüntetheti az izomgörcsöket. Támogathatja az idegrendszert és segíthet a légúti allergiás tünetek megszüntetésében.

K2 vitamin

A K- és D-vitamin együttesen segíthetik a fehérjék beépülését a csontokba, ezáltal a kalcium nem rakódik le az artériákban. Elsődleges feladata a kalcium csontokba való elszállítása. Segíthet a csontok hiánytalan fejlődésében, regenerálódásában. Segíthet csökkenteni vagy megszüntetni a csontritkulást.

D3 vitamin

A D3 vitamin elsődleges feladata a kalcium hatékony felszívódásának biztosítása. A D3 vitamin szabályozhatja a csont és a kalcium anyagcserét és segíthet csökkenteni a csontritkulás kockázatát, illetve kezelheti a már meglévő csontritkulást. Idős korban ajánlott a szedése K-vitaminnal ötvözve.

Ajánlott Kalcium termékek

 

Ajánlott K2-vitamin termékek

 

Ajánlott D3-vitamin termékek