Cukorbetegség kezelése természetes módon

Cukorbetegség kezelése természetes módon

A cukorbetegség egy összetett anyagcsere betegség, amely emelkedett vércukorszinttel jár. Az 1-es típusú cukorbetegség jellemzően fiataloknál jelentkezik, és egy autoimmun folyamat következtében elpusztítja a saját inzulintermelő sejtjeit. A 2-es típusú cukorbetegség felnőttkorban alakul ki, ebben az esetben az inzulintermelés nem elegendő, vagy az nem képes megfelelő hatékonysággal működni. A cukorbetegség tünetei a folyamatos szomjúságérzet, a sok vizelés, a fokozott éhségérzet, a levertség, fáradékonyság és koncentrációs zavarok, a lassan gyógyuló sebek, a viszketés és a száraz bőr.

Javasolt gyógynövények és hatóanyagok

Fahéj

A fahéjban található aldehid szerepet játszhat akár a 2-es típusú cukorbeteg kezelésében azzal, hogy csökkentheti a vércukorszintet és javítja az inzulinérzékenységet. Csökkentheti a „rossz” koleszterin (LDL) szintjét a szervezetbe. A fahéj segítheti az emésztési folyamatokat, puffadásgátló, megakadályozhatja a gázok termelődését. Erős antioxidáns hatásának köszönhetően segíthet a szabadgyökök elleni harcban.

Gymnema

A Gymnema sylvestre kivonata növelheti az inzulin hatékonyságát azzal, hogy megduplázza az inzulintermelő sejteket. Kutatások kimutatták, hogy a 2-es típusú cukorbetegek esetében, akik Gymnema készítményt szedtek, vércukorszintjük javult, kevesebb inzulinra volt szükségük. A Gymnema ezen kívül a fogyókúrát is támogathatja, hiszen szabályozhatja a testsúlyt, és irányíthatja a cukor iránti sóvárgás mértékét.

Ajánlott Fahéj termékek

 

Ajánlott Gymnema termékek