Emésztési problémák kezelése természetes módon

Emésztési problémák kezelése természetes módon

Emésztésünk elsődleges feladata, hogy a folyadékot és tápanyagot előkészítse a felszívódásra. Az emésztési problémák a legtöbb esetben a rendszertelen, tápanyaghiányos étkezéssel, a nagy mennyiségű, zsíros étellel és a sok kávé vagy alkohol fogyasztással de akár a túlzott stresszel köthető össze. Az emésztési problémák javítására számos természetes módszer áll rendelkezésünkre.

Javasolt gyógynövények és hatóanyagok

Gyömbér

Az ókori indiaiak és görögök is alkalmazták a gyömbért emésztési problémák kezelésére. A gyömbér gyomorerősítő, étvágyjavító és görcsoldó hatóanyagai hozzájárulhatnak a bélgázok kialakulásának csökkentéséhez, a menstruációs görcsök enyhítéséhez, a szellemi és fizikai erőnlét fokozásához, a memória javításához. Ízületi gyulladások esetén is ajánlott gyulladáscsökkentő hatása miatt megakadályozhatja a gyulladáskeltő anyagok képződését.

Probiotikum

Probiotikumok jótékony bélbaktériumnak számítanak. Nélkülük a kórokozók és toxikus anyagok felszaporodnak a szervezetbe. A probiotikumok javíthatják az irritábilis bél szindróma tüneteit, segíthetnek a hasmenés megszüntetésében, megvédhetik az emésztőrendszer nyálkahártyáját és felügyelik az emésztési folyamatokat. Segíthetik a fehérjék, aminosavak és zsírok felszívódását a szervezetbe és serkenthetik az immunrendszert.

Ajánlott Gyömbér termékek

 

Ajánlott Probiotikum termékek

 

Mentés