Húgyúti fertőzések kezelése természetes módon

Húgyúti fertőzések kezelése természetes módon

Húgyúti fertőzésnek nevezzük azt, mikor a húgyutakon nagy mennyiségű kórokozó telepszik meg. Ez megmutatkozhat a vizeletben de bizonyos fertőzések hátterében is, mint a prosztata- vagy vesemedence-gyulladás vagy hólyaghurut. A nők majdnem 80%-a legalább egyszer átesett már húgyúti fertőzésen. Tünetei a görcsös vizelési inger, azonban az nem, vagy csak pár csepp formájában ürül, amit szúró fájdalom kísér.

Javasolt gyógynövények és hatóanyagok

Tőzegáfonya

A tőzegáfonya hatóanyagai hozzájárulhatnak a húgyúti, bakteriális fertőzések kezeléséhez és megelőzéséhez, megakadályozhatják, hogy a fertőzés letelepedjen a húgyút falán ezáltal segíthetnek elkerülni a további fertőzések és gyulladások kialakulását, súlyosbodását. Antibakteriális hatásának köszönhetően kedvezőtlen környezetet teremthet a kórokozóknak. Csillapíthatja a fertőzéssel járó fájdalmat, enyhítheti az égő, viszkető érzést.

Grapefruitmag

A grapefruitmag immunerősítő és méregtelenítő hatóanyagai hozzájárulhatnak a baktériumok, vírusok és gombák kisöpréséhez a szervezetből, a Candida kezeléséhez. segíthet a bélfertőzés és a gyomorpanaszok megszüntetésében.

Ajánlott Tőzegáfonya termékek

 

Ajánlott Grapefruitmag termékek