Porckopás kezelése természetes módon

Porckopás kezelése természetes módon
Az ízületi porckopás az ízületek leggyakrabban előfordul betegsége, kialakulása hátterében számos ok állhat; a rossz környezet, a kevés testmozgás, a túlsúly de akár genetika is okozhatja. A fájdalom, a merevség, az ízületek alakjának deformitása és a mozgáskorlátozottság mind utalhat ízületi porckopásra.

Javasolt gyógynövények és hatóanyagok

Glükozamin

A glükozamin hozzájárulhat a porcok regenerálódásához illetve a további károsodás megakadályozásához, segíthet megőrizni az ízületek, inak és porcok egészségét. Segíthet az ízületi szövetek működésében, visszaállíthatja a porcok rugalmasságát.

Kondroitin

A kondroitin a porc vízmegkötő képességéért felel. Segíthet a porcok rugalmasságának helyreállításában, semlegesítheti a porc bontó enzimeket, növelheti a hialuronsav jelenlétét az ízületekben és gyulladásgátló hatással is rendelkezik.

MSM

Az MSM gátolhatja az izomgörcsök kialakulását, hozzájárulhat kötőszövetek kialakulásához. Fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással bír. Megszüntetheti az ízületi merevséget és fájdalmat. Energiával töltheti fel az izmokat, csontokat, a bőrt, a hajat és körmöket.

Kollagén

A kollagén a porcok egyik legfontosabb alkotó eleme, fontos szerepet játszik a porcok egészséges működésében. Segíthet a porcsejtek aktivitásában és azok megújításában, normalizálhatja a porcok anyagcseréjét és megtarthatja a számukra szüksége vízháztartást.

Ajánlott Glükozamin, Kondroitin és MSM termékek

 

Ajánlott Kollagén termékek