Magas koleszterinszint kezelése természetes módon

Magas koleszterinszint kezelése természetes módon

A koleszterinszint meghatározása mindenki számára fontos, ugyanis súlyos szív és keringési gondokat okozhat. Az LDL az úgynevezett rossz koleszterin, míg a HDL a jó koleszterin néven ismeretes. A LDL az alacsony sűrűségű lipoprotein, míg a HDL a magas sűrűségű lipoprotein. Amikor a véráramban keringő vérzsírok mennyisége kórosan megnő, magas koleszterinről beszélünk. A koleszterinszint csökkentésére számos természetes módszer áll rendelkezésünkre.

Javasolt gyógynövények és hatóanyagok

Fokhagyma

A fokhagyma az érrendszer legfőbb támogatója. Kimutatták, hogy fogyasztásával jelentősen csökkenhet a vér koleszterinszintje és a vérnyomás. Fogyasztásával megakadályozható a vérrög képződése és csökkenti a vér káros LDL-koleszterin szintjét is.

Lenmag

A legtisztább és legtöbb esszenciális olajat tartalmazza. Szabályozhatja a magas koleszterinszintet, hiszen a vérzsírok mennyiségét csökkentheti. Hat a kapilláris vérerek működésére és megakadályozhatja azok elzáródását. Rendszeres fogyasztása csökkentheti a vérzsír és a vér koleszterinszintjét.

Omega-3

Esszenciális zsírsav, melyet a szervezet nem képes előállítani, ezért csak étkezés alkalmával lehetséges a bevitele. Az Omega-3 zsírsavak építik fel az agy szürkeállományának nagy részét, és az agy táplálékául is szolgálnak, ezért előnyösen befolyásolhatja az agysejtek és idegsejtek működését. Fokozhatja az agyi funkciók tevékenységét, javíthatja a koncentráció képességet. Csökkentheti a magas koleszterinszintet úgy, hogy megnövelheti a “jó” koleszterin (HDL) szintjét, míg a “rossz koleszterin” szintjét (LDL) csökkentheti. Segíthet a magas vérnyomás stabilizálásában.

Ajánlott Omega-3 termékek

 

Ajánlott Fokhagyma termékek

 

Ajánlott Lenmag termékek