Magas vérnyomás kezelése természetes módon

Magas vérnyomás kezelése természetes módon
Magas vérnyomásnak nevezzük azt, amikor az erekben áramló vér nyomást gyakorol az erek falára. A magas vérnyomás hátterében általában túlsúly, stressz, a túlzott só- vagy alkolholfogyasztás vagy az örököletes hajlam állhat.

Javasolt gyógynövények és hatóanyagok

Omega-3

Esszenciális zsírsavak, így a szervezet nem képes előállítani, ezért csak étkezés alkalmával lehetséges a bevitele. Az Omega-3 zsírsavak építik fel az agy szürkeállományának nagy részét, és az agy táplálékául is szolgálnak, ezért előnyösen befolyásolhatja az agysejtek és idegsejtek működését. Fokozhatja az agyi funkciók tevékenységét, javíthatja a koncentráció képességet, csökkentheti a tanulási zavarokat. Csökkentheti a magas koleszterinszintet úgy, hogy megnövelheti a “jó” koleszterin (HDL) szintjét, míg a “rossz koleszterin” szintjét (LDL) csökkentheti. Segít a magas vérnyomás stabilizálásában.

Fokhagyma

A fokhagyma a gyógynövényvilág csodaszere. A fokhagyma az érrendszer legfőbb támogatója. Kimutatták, hogy fogyasztásával jelentősen csökkenhet a vér koleszterinszintje és a vérnyomás. Fogyasztásával megakadályozható a vérrög képződése és csökkentheti a vér káros LDL-koleszterin szintjét is.

Galagonya

A galagonya szíverősítő és nyugtató hatásokkal rendelkezik. Segíthet a vérkeringési problémák enyhítésében, csökkentheti az érelmeszesedés kialakulását. Segítséget nyújthat a vérkeringési problémáknál. Öregkori szívpanaszokra ajánlott. Vérnyomáscsökkentő hatása miatt, alacsony vérnyomásnál nem javallott.

Ajánlott Omega-3 termékek

 

Ajánlott Fokhagyma termékek

 

Ajánlott Galagonya termékek