Máj méregtelenítés természetes módon

Máj méregtelenítés természetes módon

A májnak elengedhetetlen szerepe van az emésztésben, az anyagcsere folyamatokban és a méregtelenítésben. Azonban májunkat nap mint nap megterheljük a gyógyszerekkel, az egészségtelen étkezéssel és a toxikus anyagokkal, így rendszeres méregtelenítése rendkívül fontos az egészség szempontjából. Gondoskodik a nikotin, alkohol, különböző légszennyeződések mérgező hatásainak megakadályozásáról.

Javasolt gyógynövények és hatóanyagok

Máriatövis

A máriatövis egyik fő hatóanyaga a szilimarin, jótékony hatást fejthet ki közvetlenül a májsejtekre. Hozzájárulhat a máj egészséges működéséhez, a máj tisztításához, a károsodott szövetek gyógyulásához, az erős toxinok kisöpréséhez. Azoknak, akik szennyezettebb környezetben élnek, például nagyvárosban, nagy mennyiségű kémiai vegyszer közelében dolgoznak, vagy rendszeresen gyógyszert szednek, különösen hasznos rendszeres fogyasztása.

Articsóka

Az articsóka méregtelenítő, salaktalanító hatóanyagai hozzájárulhatnak az emésztés és a májműködés javításához, az immunrendszer erősítéséhez, a koleszterinszint és a vérnyomás stabilizálásához.

Ajánlott Máriatövis termékek

 

Ajánlott Articsóka termékek