Memória, agyműködés javítása természetes módon

Memória, agyműködés javítása természetes módon

A memória épségének megőrzése nagyban függ táplálkozási szokásainktól. Némely ételek fogyasztásától gyorsabban működik a gondolkodás, felélénkül a memória és frissül az emlékezetünk. Az agyműködés és a memória jelentősen javítható az életmódváltással és táplálék-kiegészítőkkel is. A memória javítására számos természetes módszer áll rendelkezésünkre.

Javasolt gyógynövények és hatóanyagok

Ginkgo Biloba

Javítja a szellemi képességet és a rövidtávú memóriát. Jótékony hatással lehet az intelligenciára, a kedélyállapotra és a lelki egyensúlyra, a koncentráló készségre valamint a szellemi teljesítőképességre is.

Gotu Kola

Azaz Tigrisfű, melyet az emlékezet doktorának is neveznek. Nevét nem véletlenül kapta, hiszen aktiválhatja a vérkeringést, a gondolkodási folyamatot, a memóriát, a koncentrációt, növelheti az IQ szintet és javíthatja az éberséget. Ajurvédikus növény, melyet a jógik arra használtak, hogy meditációjuk alatt még jobban tudjanak koncentrálni.

Lecitin

Fő alkotórészei a kolin és az inozitol. Mindkét anyag létfontosságú szerepet tölt be az emberi szervezetben. Az emberi agyban nagy mennyiségű inozitol tárolódik. Éppen ezért javíthatja a memóriát, valamint a tanulási képességet. Csökkentheti a fáradtságot, és lehetővé teszi, hogy tiszta maradjon a gondolkodásunk.

Omega-3

Esszenciális zsírsavak, így a szervezet nem képes előállítani, ezért csak étkezés alkalmával lehetséges a bevitele. Az Omega-3 zsírsavak építik fel az agy szürkeállományának nagy részét, és az agy táplálékául is szolgálnak, ezért előnyösen befolyásolhatja az agysejtek és idegsejtek működését. Fokozhatja az agyi funkciók tevékenységét, javíthatja a koncentráció képességet, csökkentheti a tanulási zavarokat. Csökkentheti a magas koleszterinszintet úgy, hogy megnövelheti a “jó” koleszterin (HDL) szintjét, míg a “rossz koleszterin” szintjét (LDL) csökkentheti. Segíthet a magas vérnyomás stabilizálásában.

Ajánlott Ginkgo Biloba termékek

 

Ajánlott Gotu Kola termékek

 

Ajánlott Lecitin termékek

 

Ajánlott Omega-3 termékek