Mi a baj a hagyományos C-vitaminnal?

Bizonyított tény, hogy a C-vitamint a szervezet csak korlátozottan tudja elraktározni. A bevételt követően a felszívódni nem képes mennyiség távozni kényszerül a vizelettel. Sokan azt gondolják, hogy ez a „felesleg”, amire nincs szüksége a szervezetnek. De ez tévhit. A szervezetnek igenis szüksége lenne rá, csak nagyobb dózis bevétele esetén nincs elegendő hely a C-vitamin raktárakban.

A szervezet korlátoltan képes elraktározni, így a többlet, csupán néhány órán belül távozik.

Akár 200 mg bevitt C-vitamin esetén is megállapították, hogy a vér C-vitamin szintje telítődik.

Minél nagyobb adagban juttatjuk be a szervezetünkbe, annál kevesebbet képes hasznosítani belőle.

1000mg hagyományos C-vitamin bevitelével a hatóanyag közel 80%-a kiürül, anélkül, hogy kifejtette volna jótékony hatásait.

A megoldás – A liposzómális technológia

A lényeg nem a mennyiségben, hanem a minőségben rejlik. A liposzómális technológia a legújabb technológiai áttörések egyike, melyet az orvos-kutatók a fontos hatóanyagok megfelelő szervekhez történő eljuttatására alkalmaznak.

Így a dózisok akár csökkenthetők is, hiszen a hatóanyag eljut oda, ahol ténylegesen hatnia kell.

A liposzómák olyan folyadékkal töltött gömböcskék, melyeket kívülről foszfolipid kettősréteg vesz körbe. Ilyen foszfolipidek alkotják sejtmembránjainkat is, és nélkülözhetetlen szerepet játszanak sejtjeink egészséges működésében. A külső foszfolipid réteg képes megvédeni a C-vitamint, és segít azt a szervezeten belül a sejtekhez szállítani.

Az anyatejben is ilyen liposzómák szállítják a tápanyagokat, hogy a babák szervezete a lehető legjobban tudja azokat hasznosítani.


Hogyan működik a liposzómális technológia?

A foszfolipidek hozzájárulnak a C-vitamin könnyebb felszívódásához.

Védelmet nyújtanak a C-vitaminnak és elősegítik, hogy épségben eljusson a sejtekig.

A foszfolipidek a folyamat során táplálják a sejteket, elvégre a sejtmembránok alkotóelemei.

Miért különleges a Novo C Plus?


A hagyományos C-vitaminok esetében csupán a bevitt mennyiség egy része jut el a véráramig, és még kevesebb jut be a sejtekbe, addig a liposzómális technológia lehetővé teszi a C-vitamin kiváló hasznosulását a szervezetben. Normális esetben a szervezet csupán korlátozott mennyiségben képes a C-vitamin elraktározni, mivel az vízben oldódó vitamin, azonban a liposzómális technológiának köszönhetően a C-vitamin zsírban oldódóvá válik, így a “becsomagolt” C-vitamin a megfelelő helyre, a sejtbe kerül.

Egy 2015-ös klinikai vizsgálat bizonyította, hogy a Novo C Plus…

Átlagosan 4x magasabb szintemelkedést eredményezett.

Hiánytalanul bejutott a sejtekbe.

Folyamatos C-vitamin adagolást biztosít legalább 12 órán keresztül.

Érezze a különbséget a Novo C Plus készítménnyel!

A Novo C Plus jelenleg az egyetlen liposzómális C-vitamin Magyarországon, melynek hatásosságát klinikai vizsgálat igazolja. Ez alapján a Novo C plus® a bélben jobban felszívódik, nagyobb mértékben kerül be a keringésbe, és ennek eredményeként a vérben magasabb C-vitamin szinteket lehet kimutatni. Ez azt jelenti, hogy a nap folyamán a szervezet számára a vérben nagyobb mennyiségű C-vitamin áll rendelkezésre, így jobban igazodik a szervezet megnövekedett igényeihez.


Novo C Plus liposzómális C-vitamin 2017. augusztus 30.