Miben segíthet az Ocutein?

A normál látás fenntartásában

A szem egészségének megőrzésében

Az erős fénysugárzás szemkárosító hatásai ellen

Az időskori szembetegségek enyhítésében

Az időskori látásromlás csökkentésében

A retina károsodásának megelőzésében

Mit tartalmaz az Ocutein kapszula?

Halolaj

A készítmény magas DHA és EPA tartalmú halolajjal készült. A DHA fontos részét képezi a retina szerkezetének, így szerepet játszik a normál látás fenntartásában.

Karotionid-komplex

A karotinoidokhoz tartozó lutein, zeaxantin főként a makula luteában találhatók magas koncentrációban, a makula fontos alkotóelemei.

Antioxidáns-komplex

Az antioxidáns-komplex tagjai, az A-, B2-, C- és E-vitamin, a cink, réz és szelén nyomelemek hozzájárulnak a sejtek oxidatív stressz elleni védelemhez.

A halolaj hatása a szemre

Az omega-3 újszülött kortól egészen a szemproblémákban legjobban érintett idősebb korosztályig hatékonyan avatkozik be a szem védelméért felelős sejtek munkájába. A DHA zsírsav szemünk sejtjeinek alkotóeleme, felelős a szem felszínén található kehely sejtek sűrűségéért. Ezek a sejtek felelősek szemünk védelméért, óvják a villódzó fényhatásoktól, szabályozzák a könnytermelést és a szemszárazság mértékét.

Vizsgálatok a halolaj hatásairól


A lutein és a szem

A lutein természetes védelmet nyújt szemünk és bőrünk számára – ezek azok a szerveink, melyek közvetlenül érintkeznek környezetünkkel. A lutein csökkentheti a korral összefüggő látásromlást, mely a látás fokozatos gyengülését okozza. A korral járó látásromlás vagy makula-degeneráció a retina fokozatos károsodásával hozható összefüggésbe. A lutein megóvja a retinacellákat az oxidatív károsodástól.

Vizsgálatok a lutein hatásairól

Egy több mint 850 embert vizsgáló amerikai tanulmány szerint azok, akik hetente legalább kétszer fogyasztottak luteinben gazdag zöldségeket, például spenótot és kelkáposztát, feleannyian szenvedtek látásproblémákban, mint azok, akik legfeljebb havonta egyszer fogyasztottak ilyen ételeket.Egy 1999-es amerikai felmérés tanulsága szerint már három hónap alatt kimutatható volt a luteinben gazdag étrend előnye a makula degenerációban szenvedő páciensek körében.

Az Egyesült Államokban a szemészek 84%-a javasolja lutein fogyasztását és a szemorvosok 91%-a gondolja úgy, hogy a lutein fontos szerepet játszik a szem egészségének megőrzésében.

Ocutein Forte – A szem egészségének fenntartásáért

Az Ocutein Forte egy olyan speciális gyógyászati célra szánt tápszer, amely megfelelő mennyiségben tartalmaz luteint, többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavakat és antioxidáns vitaminokat, ásványi anyagokat, melyek egymás hatását erősítve hozzájárulhatnak a szem egészségének megőrzéséhez és a normál látás fenntartásához.Ocutein szemvitamin – Lutein, Omega-3 és Vitaminok 2017. augusztus 23.