Pajzsmirigy-alulműködés kezelése természetes módon

Pajzsmirigy alul működés kezelése természetes módon

A pajzsmirigy-alulműködés a legtöbb esetben jódhiány miatt alakul ki, de akár terhesség után, vagy bizonyos életszakaszokban, mint a serdülőkor is megjelenhet. Legfőbb tünetei a fáradékonyság, folyamatos fáradtság érzet, a feszültség és ingerlékenység. A csökkent koncentráció, a hajhullás, a hirtelen testsúlynövekedés de akár a menzeszavar mögött is pajzsmirigy-alulműködés állhat.

Javasolt gyógynövények és hatóanyagok

Spirulina

A spirulina bővelkedik, jól hasznosuló jódban, ezáltal hatóanyagai segíthetnek a pajzsmirigy-alulműködés kezelésében.  Rengeteg esszenciális aminosavat, vitamint, és ásványi sót tartalmaz, ezáltal élénkítheti az anyagcserét, energiával láthatja el a szervezetet. Aktiválhatja az immunrendszert és normalizálhatja a bélflórát. Csökkentheti a vérnyomást és a koleszterinszintet.

Chlorella

A Chlorellában rengeteg jód található, ami segítséget nyújthat a pajzsmirigy-alulműködés kezelésében. Bővelkedik vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben, jótékony hatásait szinte ugyanazon területekre képes kifejteni, mint a spirulina.

Jód

A szervezetnek jódra van szüksége a pajzsmirigy hormonok termeléséhez, azonban a hiányos állapotot a pajzsmirigy méretének növelésével próbálja ellensúlyozni, ennek következtében jön létre az alul működés és annak kellemetlen tünetei, hiszen a pajzsmirigy nem képes elegendő hormon termelésére. Tehát magától értetődő, hogy ha pajzsmirigy-alulműködésben szenvedünk, elsődleges fontosságú a jód bevitele a szervezetbe.

Ajánlott Spirulina termékek

 

Ajánlott Chlorella termékek

 

Ajánlott Jód termékek

 

Ajánlott Kollagén termékek