Szem egészségének fenntartása természetes módon

Szem egészségének fenntartása természetes módon

Szemünk számára a fontos vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket a szervezet nem képes önállóan előállítani, ezért valamilyen formában rendszeresen pótolni kell. Hangsúlyozottan fontos az A, E és C-vitamin, hiszen számos szem panasz kezelésében segíthet.

Javasolt gyógynövények és hatóanyagok

Béta-karotin

A béta-karotin az A vitamin provitaminja, ebből képződik a retinol, ami a szervezet számára létfontosságú. Legfontosabb A vitamin forrás a sárgarépa. A sárgarépában található béta-karotin évszázadok óta használatos szem problémák esetén. Aktiválhatja a sejtanyagcserét, javíthatja a látást.

Lutein

A lutein a karotinoidoknak nevezett csoportba tartozik. Kifejezetten a szemet támogató antioxidáns, melynek kettős szerepe van. Egyrészt szűrőként elnyelheti a nagy energiájú kékfényt, más részt olyan, mint egy antioxidáns, így védheti a szemet a káros szabad gyököktől, hozzájárulhat a szürke hályog és az időskori makula degeneráció kezeléséhez.

Fekete áfonya

A fekete áfonya jótékony hatása elsősorban a rendkívül magas fitonutriens- és antioxidáns-tartalmának köszönhető, ezek közül is az úgynevezett antociánoknak. Az áfonyában található rendkívül erős antioxidáns, az antocián segíthet a retina szabad gyökök elleni védelmében, a napfény által okozott károsodás ellen is védhet. Javíthatja a látást, meggyorsíthatja a látóbíbor regenerációját.

Ajánlott Fekete áfonya termékek

 

Ajánlott Lutein termékek

 

Ajánlott Béta-karotin termékek