Szívműködés karbantartása természetes módon

Szívműködés karbantartása természetes módon
Szívünk egészsége rendkívül fontos, hiszen mint tudjuk a szívbetegség a leggyakoribb halálozási ok szerte a világban. Szívelégtelenségre utalhatnak a fáradtság és gyengeség érzés, a csökkent fizikai terhelhetőség és a szabálytalan szívverés. A szív egészségének fenntartásához számos természetes módszer áll rendelkezésünkre.

Javasolt gyógynövények és hatóanyagok

Galagonya

A galagonya jó szíverősítő és nyugtató. Segíthet a vérkeringési problémák enyhítésében, csökkentheti az érelmeszesedés kialakulását. Segítséget nyújthat a vérkeringési problémáknál. Öregkori szívpanaszokra ajánlott. Vérnyomáscsökkentő hatása miatt, alacsony vérnyomásnál nem javallott.

Fokhagyma

A fokhagyma fő hatóanyaga az allicin, amely antibiotikus hatással bír, tisztít és méregtelenít. Segítséget nyújthat a Candida elleni harcban. Parazitaellenes és bélfertőtlenítő tulajdonságának köszönhetően tisztíthatja a gyomrot, az epét, a májat és a bélrendszert, kiürítheti a salakanyagokat és a nehézfémeket a szervezetből. A fokhagyma az érrendszer legfőbb támogatója. Kimutatták, hogy fogyasztásával jelentősen csökkenhet a vér koleszterinszintje és a vérnyomás. Fogyasztásával megakadályozható a vérrög képződése és csökkenti a vér káros LDL-koleszterin szintjét is.

Gránátalma

Ez a mély bordó színű gyümölcs rengeteg magot rejt, ami nem csak finom, hanem rendkívül előnyös is egészségünk szempontjából. Kiemelkedő antioxidáns szerepe mellet, számos hasznos tulajdonsága között szerepel a szív és érrendszer védelme. Fogyasztásával hatékonyan lehet csökkenteni az LDL koleszterinszintet, illetve a szabadgyökök kialakulását. A gránátalma csökkentheti a vér sűrűségét és az öregedéssel együtt járó vérrögképzési hajlamot is.

Q10

A koenzim Q10-et a szervezet önmaga képes előállítani, azonban 20 éves kortól folyamatosan csökken, ezért állandó pótlásáról érdemes gondoskodni. Az emberi testben létrejövő energia 95%-áért felelős. Számos rendkívül kedvező előnye mellett, ajánlott szív- és érrendszeri problémák illetve magas vérnyomás vagy szívritmuszavarban szenvedőknek.

Ajánlott Q10 termékek

 

Ajánlott Galagonya termékek

 

Ajánlott Fokhagyma termékek

 

Ajánlott Gránátalma termékek