Menopauza tüneteinek enyhítése természetes módon

Menopauza tüneteinek enyhítése természetes módon

A természetes menopauza a petefészkek működésének fokozatos leállásával, a női ciklus szabálytalanná válásával járó folyamat és az ösztrogénhormonok termelődése is leáll, amely kihat az egész szervezetre. A menopauza főbb tünetei a koncentrációs képesség csökkenése, az alvászavarok, feszültség és a hőhullámok.

Javasolt gyógynövények és hatóanyagok

Barátcserje

A barátcserjét hatóanyagai hozzájárulhatnak a női hormonális problémák kezeléséhez, enyhítik a menopauza kellemetlen tüneteit, segíthetnek a rendszertelen menstruáció kezelésében és stabilizálásában. A premenstruációs szindróma tüneteit is enyhíthetik, mint a mellek feszülését, az alhasi fájdalmakat, a feszültséget és a hangulat ingadozást.

Ligetszépe

A ligetszépe olaj hatóanyagai mérsékelhetik a pajzsmirigy túlműködés tüneteit, máj- és vesevédő hatással is rendelkeznek. Csökkenthetik a cukorbetegség kialakulásának esélyét, lassíthatják az öregedési folyamatokat és enyhíthetik a menopauza által létrejött kellemetlen tüneteket, mint például a hőhullámokat. Hatóanyagainak gyulladásgátló hatásának köszönhetően hozzájárulhat az ízületi gyulladások és autoimmun betegségek kezeléséhez.

Ajánlott Ligetszépe termékek

 

Ajánlott Barátcserje termékek