Visszér kezelése természetes módon

Visszér kezelése természetes módon

 A visszér gyűjtőnév, amely a nagyobb vénákat és az apróbb, hajszálereket is magába foglalja. A véna a szövetektől szállítja a vért. Az áramlást az érben billentyűk irányítják a szív felé. Sokaknál a visszér idővel meggyengül, így a vér nem képes megfelelően áramolni. Elváltozását a visszér falának átalakulása okozza. Kezelésére számos növényi hatóanyag alkalmazható.

Javasolt gyógynövények és hatóanyagok

Vadgesztenye

A virágja, levele, termése és a fa kérge is egyaránt jótékony anyagokat tartalmaz. A vadgesztenye magjának az érrendszert erősítő, az erek átjárhatóságát elősegítő és véralvadást gátló hatással rendelkezik.  Visszérgyulladás, lábszárfekély kezelésére ajánlott. Erősítheti és tónusossá teheti a vénákat. Enyhítheti a visszeres fájdalmakat. Csökkentheti a nehézláb érzést, erősítheti az érfalakat, csökkentheti az esetleges érgyulladásokat. A vadgesztenye kivonat támogathatja a keringési rendszer megfelelő működését, segíthet fenntartani az egészséges vénás keringést.

Diozmin és heszperidin

Citrus félékből kivont, a flavonoidok családjába tartozó antioxidánsok. Gátolja a vénák tágulását, javíthatja a vénafalat és csökkentheti a vénás pangást.

Ajánlott Vadgesztenye, diozmin és heszperidin termékek

 

Mentés